Tarjoamme jäsenillemme myös tänä syksynä neljä etäyhteydellä pidettävää rentoutus- ja hyvinvointihetkeä. Tunnit ohjaa luonnon ja mielen hyvinvoinnin ammattilainen Elina Lilja. Ensimmäisellä tunnilla tutustumme luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin Metsämieli-tuokiossa.

Hyvinvointihetkien ohjaaja

Hyvinvointihetket ohjaa meille jo viime vuoden kokonaisuudesta tuttu Elina Lilja Mielenliekistä. Elina on monipuolinen mielen hyvinvoinnin ja luontolähtöisten palveluiden ammattilainen, joka kohtaa ihmiset ilolla ja valolla. Hän on toiminut vuodesta 2017 lähtien yrittäjänä tarjoten luontolähtöisiä hyvinvointi- ja palautumispalveluita sekä koulutuksia. Hänen yrityksensä Mielen liekin palveluvalikoimaan kuuluvat Metsämieli-koulutukset ja -ohjaukset, ratkaisukeskeinen lyhytterapia, työnohjauspalvelut sekä monipuoliset palautumisohjaukset: mindfulness- ja rentoutusohjaukset sekä tietoisen läsnäolon kehollisempina lajeina yin-jooga sekä asahi-terveysliikunta.

Ennen yrittäjyyttä ja sen ohella Elina toiminut lähes kaksi vuosikymmentä (1998–2018) vastuullisissa HR- ja palkanlaskentatehtävissä sekä ict-alalla henkilöstöjärjestelmien käyttöönotto- ja koulutustehtävissä.

Täällä voit lukea lisää ja tutustua tarinaan yrityksen takana.

 

”No Ihan Mahtavaa! Kiitos! Ohjaaja oli ihanan selkeä ja rauhallinen.”
– Palautteesta poimittua 2021-

Elinan lyhyet kuvaukset hyvinvointituokiosta:

Metsämielessä parasta on luonnon tarjoamat yllättävät oivallukset sekä symboliikka, joka yhdistyy monella tavoin ihmisyyteemme.

Mielestäni asahissa on parasta sen helppous ja tehokkuus. Asahi saa sekä kehon että mielen hymyilemään.

Mielestäni paras osa yin-joogasta alkaa toteutua joogamaton ulkopuolella, kun opimme kuuntelemaan ja huomioimaan paremmin sekä itseämme että muita.

Ohjattu rentoutustunti on parhaimmillaan kuin miniloma, vapauttava irtiotto arjen pyörteistä.

Ilmoittautumiset linkeistä ja kalenteristamme.

Tämä ajankohta sopi minulle ja onneksi näin siitä ilmoituksen Instagramissa. Oli tosi kiva ja pystyin jopa rentoutumaan, vaikka joogailin 3-vuotiaan kuopukseni kanssa. Kiitos siis tästä, näitä lisää ja ihanaa joulun odotusta!” – Palautteista poimittua 2021-


Syksyn rentoutus- ja hyvinvointihetket

 

 

Toteutamme hyvinvointihetket yhdessä Kuntien asiantuntijat Kumula ryn kanssa.

metsässä Elina

Mielenliekin TARJOUS jäsenillemme:

Kiitoksena yhteistyöstä haluaisin tarjota jäsenillenne edun, jolla halukkaat voivat jatkaa oman hyvinvointinsa tavoitteellista kehittämistä kanssani. Eväitä arkisiin hyvinvointitaitoihin lähiluonnon keinoin - itsetuntemuksen ja voimavarojen vahvistumista sekä palautumisen ja virkistymisen työkaluja.

 

Metsämieli-peruskurssi (5 h)

Verkossa ja omassa lähimetsässäsi Tarjoushinta 75 € (norm. 95 €)

Tarjous on käytettävissä vuoden 2022 aikana alkaviin kursseihin.

Lue lisää Metsämieli-koulutuksista:

Ilmoittaudu peruskurssille käyttämällä tarjouskoodia AMMATTILIITTO

 

 

Ajankohtaista

Käsi, joka allekirjoittaa sopimusta

Yksityisille museoille saatiin uusi työehtosopimus

Kirjoittajalta MAL | 23.3.2023

– Aivan uutta on työehtosopimuskaudelle asetettava kehittämistyöryhmä, joka tulee selvittämään mahdollisuuksia lisätä museoalan houkuttelevuutta työmarkkinoilla. Työvoiman saatavuus ja pysyvyys on alalla yhä suurempi haaste.

Lue lisää
HS kuvakaappaus mielipidekirjoituksesta, Kansallismuseon karhupatsas

Mielipidekirjoituksemme: Museo- ja kulttuuriperintöala ei kestä enää leikkauksia

Kirjoittajalta MAL | 18.3.2023

Kun ehdotetaan leikkauksia, tulisi olla jotain, mistä leikata. Kulttuurin osuus valtion budjetista ei ole edes yhtä prosenttia, joka poliittisessa keskustelussa on ollut tavoitteena jo usean vuoden ajan.

Lue lisää
Kädenpuristus sopimuksesta

Neuvottelutulos yksityisten museoiden työehtosopimuksesta

Kirjoittajalta MAL | 14.3.2023

Akavan Erityisalat ja Palvelualojen työnantajaliitto PALTA ovat päässeet neuvottelutulokseen yksityisten museoiden työehtosopimuksesta. Sopimuksen piirissä on noin 600 työntekijää.

Lue lisää
Uutisotsikoita jäsentiedotteesta maaliskuu 2023

Maaliskuun jäsenkirje lähetetty sähköpostissa!

Kirjoittajalta MAL | 9.3.2023

Maaliskuun uutiskirje on lähetetty 8.3. Käy lukemassa edunvalvontakuulumiset palkkaratkaisuista. MALn hallitushaku on myös avattu – lue lisää ja hae hallitukseen!

Lue lisää
Kunta-ala 2023 -2024 -teksti punaisella pohjalla

Palkankorotukset kasvoivat kunnissa ja hyvinvointialueilla – lisäksi kertaerä!

Kirjoittajalta MAL | 7.3.2023

Neuvottelujen tuloksena vientialojen heijastusvaikutus siirtyi täysimääräisenä kuntien ja hyvinvointialueitten palkankorotuksiin. Tämä tulos takaa kuntiin ja hyvinvointialueille palkkauksen tason nostamisen palkkaohjelman avulla. Sitä kevään 2022 lakoilla juuri haettiin!

Lue lisää
Kansallisgallerian palkkaratkaisu 2023 -teksti vihreällä pohjalla.

Kansallisgalleriaan palkkaratkaisu hyvällä yhteistyöllä

Kirjoittajalta MAL | 7.3.2023

Kansallisgalleriassa työnantaja ja luottamusmiehet pääsivät määräajassa paikalliseen palkkaratkaisuun työehtosopimuksen ns. optiovuoden käyttämisestä vuonna 2023.

Lue lisää
Hallituksen jäseniä 2022

Kiinnostaako museo- ja kulttuuriperintöalan edunvalvonta? Hae MALn hallitukseen!

Kirjoittajalta MAL | 2.3.2023

Hallituksen jäsenenä olet jäsenistömme äänitorvi. Hallituksessa pääset näköalapaikalle käsittelemään museo- ja kulttuuriperintöalaa ravistelevia ajankohtaisia työelämä- ja yhteiskunnallisia kysymyksiä. Pääset sparraamaan edunvalvonta-asioita muiden hallituslaisten ja MALn toimihenkilöiden kanssa sekä myös osana laajemman ammattiyhdistysverkoston ja kattojärjestö Akavan Erityisalojen toimintaa.

Lue lisää
Uutiskirjeen kuva. Kaappauksia uutiskirjeen teksteistä.

Helmikuun jäsenkirje lähetetty sähköpostissa!

Kirjoittajalta MAL | 17.2.2023

Helmikuun uutiskirje on lähetetty 17.2. Käy lukemassa edunvalvontakuulumiset ja osallistu ajankohtaisiin tapahtumiimme joko etänä tai paikan päällä.

Lue lisää

Museologian seminaariin haetaan puhujia!

Kirjoittajalta MAL | 14.2.2023

Museologian seminaari järjestetään 20. – 21.4.2023 Jyväskylässä teemalla Tulevaisuuden museota rakentamassa. Seminaariin haetaan puhujia kulttuuriperintöalan ammattilaisista ja opiskelijoista – hae puhujaksi 1.3.2023 mennessä!

Lue lisää
Kuvakaappaus mielipidekirjoituksesta Turun Sanomista

Mielipidekirjoituksemme: Hakeeko Turun yliopisto säästöjä kulttuuriperinnöstämme?

Kirjoittajalta MAL | 14.2.2023

Museoiden menestys pohjaa koulutettuun ja osaavaan henkilöstöön, mutta vakaista työllisyysnäkymistä huolimatta kulttuuriperintöalan oppiaineisiin kohdistuu säästöpaineita. Tämä on näkynyt täytettyjen professuurien vähentymisenä ja opetushenkilökunnan osa-aikaisuuksina useissa yliopistoissa.

Lue lisää
asahi etä hyvinvointi jäsenetu jooga metsämieli mindfulness rentoutus työelämä virkistys yin