Olen Tuulia-Tuulia Tummavuori ja olen juuri aloittanut työt Museoalan ammattiliitossa järjestökoordinaattorina. Taustaltani olen itsekin museoalan ammattilainen ja tutustunut ammattiliittoon aiemmin jäsenenä. Olen valmistunut maisteriksi Turun yliopistosta, jossa opiskelin historia- ja kulttuurintutkimusaineita. Minuun on saattanut aiemmin törmätä myös vaikkapa lepakkoretkellä tai maastoratsastuksella – olen innokas luontoharrastaja ja työskennellyt museoalan lisäksi erä- ja luonto-oppaana.

 

Uteliaana ihmisenä olen viihtynyt museoalalla monenlaisissa tehtävissä: olen esimerkiksi tehnyt museorakennusten kuntotarkastuksia kellareissa ryömien ja työskennellyt tutkijana niin vanhojen asiakirjojen äärellä kuin myös muistitietohankkeissa. Suurena intohimonani on ollut museoiden yleisötyö, jonka parissa työskennellessäni myös innostuin museoalan edunvalvonnasta.

Suurena intohimonani on ollut museoiden yleisötyö, jonka parissa työskennellessäni myös innostuin museoalan edunvalvonnasta.

Ammattiliittomme jäsenistö työskentelee todella monipuolisissa tehtävissä ja erilaisissa työsuhteissa. Odotan, että pääsen tutustumaan jäseniimme ja oppimaan, millaiset kysymykset alan edunvalvonnassa ovat erilaisille jäsenillemme tärkeitä.

 

Historioitsijana olen tottunut katselemaan paljon menneisyyteen, mutta järjestökoordinaattorina odotan tutustumista myös alamme tulevaisuuteen: eri puolilla Suomea tehtävään museoalan koulutukseen, opiskelijajärjestöihin ja tuleviin alan ammattilaisiin.

 

Toivon, että jäsenemme ovat rohkeasti minuun yhteyksissä toimintaamme koskevista toiveista. Minut löytää toimistoltamme Helsingin Pasilasta – ja joskus minut voi bongata lähiseudun lintutorneista.

 

Tuulia-Tuulia Tummavuori
Järjestökoordinaattori

puh. 040 554 7983
tuulia-tuulia.tummavuori@museoalanammattiliitto.fi

TT kotisivut

Ajankohtaista

Nainen museossa

Harjoittelijoita käytetään törkeästi halpatyövoimana

Kirjoittajalta MAL | 27.4.2023

Harjoittelijoita käytetään yhä häikäilemättä halpatyövoimana. Työnantajien ja korkeakoulujen tulisi yhdessä tarttua epäkohtaan, sanoo mm. kulttuuri-, kirjasto-, museo-, viestintä-, matkailu- ja ravintola-alan ammatteja edustava Akavan Erityisalat.

Lue lisää

MAL ryn vuosikokouspäätökset

Kirjoittajalta MAL | 26.4.2023

Vuosikokous hyväksyi liiton uuden nimen ja valitsi uuden puheenjohtajan, varapuheenjohtajan sekä hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Kokous myös hyväksyi vuoden 2022 tilinpäätöksen sekä vuoden 2024 suunnitelmat ja jäsenmaksun suuruuden.

Lue lisää
Uusi puheenjohtaja Riina Linna ja uusi nimi Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto MAL ry

Museoalan ammattiliitto on nyt Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto!

Kirjoittajalta MAL | 20.4.2023

Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous hyväksyi 19.4.23 sääntömuutoksessa liiton uuden nimen Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto MAL ry. Uusi nimi huomioi paremmin koko jäsenistöä ja edunvalvontakenttää.

Lue lisää
Seteleitä ja teksti Helsingin kaupungin palkkasotkusta

Helsingin palkkasotku kärjistyy – kaupungin korvattava vahingot

Kirjoittajalta MAL | 17.4.2023

Helsingin kaupunki maksaa palkkoja edelleen räikeästi väärin. – Tilanne ei ole korjaantunut. Väärin maksettu palkka vaikuttaa myös sosiaalietuuksiin. Kaupungin on korvattava aiheuttamansa vahingot, vaatii Akavan Erityisalat.

Lue lisää
Vuosikokous 2023 -teksti ja hannunvaakunoita ja puheenjohtajan nuija

Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous 19.4.2023

Kirjoittajalta MAL | 11.4.2023

Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous pidetään hybridikokouksena keskiviikkona 19. huhtikuuta klo 16.00 alkaen. Jäsen, ilmoittauduthan kokoukseen 13.4. mennessä. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää
Kuvassa tietokoneen näyttö, jossa kokouskuva

Suojattu: MALn vuosikokous – hallitushakijat esittelyssä!

Kirjoittajalta MAL | 6.4.2023

Otetta ei näytetä, koska artikkeli on suojattu.

Lue lisää
Teksti ja hannunvaakunoita: Lausuntomme: Aineettoman kulttuuriperinnön toimenpideohjelma 2023-2028

Lausuntomme: Aineettoman kulttuuriperinnön toimenpideohjelma 2023-2028

Kirjoittajalta MAL | 3.4.2023

Osallistuminen aineettoman kulttuuriperinnön keräämiseen ja tallentamiseen mahdollistuu, kun eri yhteisöillä on tietoa, ja siten myös keinoja, tuoda elävää perintöä näkyväksi sekä tallentaa sitä. Viestinnän rooli onkin aineettoman kulttuuriperinnön keräämisessä erityisen tärkeä.

Lue lisää
Käsi, joka allekirjoittaa sopimusta

Yksityisille museoille saatiin uusi työehtosopimus

Kirjoittajalta MAL | 23.3.2023

– Aivan uutta on työehtosopimuskaudelle asetettava kehittämistyöryhmä, joka tulee selvittämään mahdollisuuksia lisätä museoalan houkuttelevuutta työmarkkinoilla. Työvoiman saatavuus ja pysyvyys on alalla yhä suurempi haaste.

Lue lisää
HS kuvakaappaus mielipidekirjoituksesta, Kansallismuseon karhupatsas

Mielipidekirjoituksemme: Museo- ja kulttuuriperintöala ei kestä enää leikkauksia

Kirjoittajalta MAL | 18.3.2023

Kun ehdotetaan leikkauksia, tulisi olla jotain, mistä leikata. Kulttuurin osuus valtion budjetista ei ole edes yhtä prosenttia, joka poliittisessa keskustelussa on ollut tavoitteena jo usean vuoden ajan.

Lue lisää
Kädenpuristus sopimuksesta

Neuvottelutulos yksityisten museoiden työehtosopimuksesta

Kirjoittajalta MAL | 14.3.2023

Akavan Erityisalat ja Palvelualojen työnantajaliitto PALTA ovat päässeet neuvottelutulokseen yksityisten museoiden työehtosopimuksesta. Sopimuksen piirissä on noin 600 työntekijää.

Lue lisää
ammattilainen ammattiliitto edunvalvonta järjestökoordinaattori kulttuuriperintö mal moniosaaja museoala työpaikka uusi