toukokuu, 2021

12touko18:0020:00IlmastolukupiiriWebinaariTapahtumatyyppi:Muu kategoria

Tapahtuman tiedot

Ilmoittaudu mukaan

Tänä vuonna on järjestetty ilmastolukupiirejä ympäri Suomea. Ilmastolukupiirit ovat Greenpeacen, Helmet-kirjastojen, Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle -hankkeen, Lukukeskuksen, Marttojen, Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin ja Suomen kirjastoseuran yhteinen kampanja.

Ilmastolukupiirien ideana on ollut, että missä tahansa voidaan koota yhteen ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita lukemaan ilmastonmuutokseen ja luontokatoon liittyviä kirjoja ja keskustelemaan niistä. Yksi näistä ilmastolukupiireistä on Akavan Erityisalojen ilmastotyöryhmän lukupiiri. Vetäjänä toimii Akavan Erityisalojen ilmastoryhmän puheenjohtaja ja Espoon kaupungin kirjastopedagogi Sonja Peschkow.

12.5. on lukupiirissä vuorossa Hanna Nikkasen toimittama, 21 journalistiopiskelijan tekemä Hyvän sään aikana. Kirja tehtiin vuosina 20162017, kun Hanna Nikkanen toimi vierailevana journalistiikan professorina Tampereen yliopistossa. Kirjaan liittyvä internet-sivusto www.hyvansaanaikana.fi on edelleen aktiivinen.

Ilmastolukupiiri toteutetaan Teamsissä ja kirjautumislinkit lähetetään jokaiselle osallistujalle.

Alkuperäinen tapahtumailmoitus Akavan Erityisalojen sivuilla.

Aika

(Keskiviikko) 18:00 - 20:00