tammikuu, 2022

28tammi09:0011:00Kulttuurienväliset taidot ja yhdenvertaisuus työyhteisössäWebinaariTapahtumatyyppi:Tapahtumat

Tapahtuman tiedot

ILMOITTAUDU 28.1. KLO 8.30 MENNESSÄ

Sisältö ja tavoitteet:

  • Nykytilanteen kartoittaminen ja tietoisuuden kasvattaminen moninaisuuden eduista
  • Yhdenvertaisuus työyhteisössä
  • Kulttuurienvälisten taitojen kehittäminen

Kulttuurinen moninaisuus lisää tutkitusti organisaatioiden menestymistä, innovaatioita, kieliosaamista, asiakastyytyväisyyttä ja uusien toimintatapojen syntymistä.  Moninaisuuden hyödyntäminen edellyttää kuitenkin työyhteisöltä erilaisuuden ymmärtämistä, uusien toimintatapojen arvostamista ja yhdessä oppimista.

Miten rakennetaan kulttuurisesti moninaista työyhteisöä, jossa kaikilla on hyvä olla? Mitä tarkoittaa yhdenvertaisuus työyhteisössä ja miten se toteutuu käytännössä? Mitä oikeastaan ovat kulttuurienväliset taidot ja miten niitä voi kehittää?

Koulutuksessa pohditaan yhdessä näitä kysymyksiä, ajankohtaista tietoa ja käytännön esimerkkejä hyödyntäen. Osallistujat saavat lisäksi maksuttoman sähköisen Tempo (ESR) -hankkeen tuottaman julkaisun, jossa on käytännön vinkkejä ja työkaluja moninaisuusosaamisen kehittämiseen.

KOULUTTAJAT
Laura Keihäs, FM, lehtori ja Jenny Honka, TaM, lehtori. Humanistinen ammattikorkeakoulu, Tempo (ESR) -hanke: https://tempo.humak.fi/tempo/

Laura Keihäs ja Jenny Honka työskentelevät lehtoreina ja valmentajina Humanistisessa ammattikorkeakoulussa, yhteisöpedagogikoulutuksessa sekä Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa Tempo-hankkeessa. Tempo-hankkeen tarkoituksena on tukea kansainvälistä osaamista ja yrittäjyyttä sekä kulttuurisesti moninaisten työyhteisöjen rakentamista.  Molemmilla kouluttajilla on omakohtaista kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä sekä Suomessa että maailmalla. Heitä inspiroi osallisuuden, yhteisöllisyyden ja yhdenvertaisuuden kehittäminen.

Huom! Webinaarista tehdään tallenne.

OHJEET ZOOM-WEBINAARIIN

  • Rekisteröityessäsi mukaan webinaariin, sinua pyydetään täyttämään etunimesi, sukunimesi, sähköpostiosoitteesi ja jäsenyhdistyksesi. Käytäthän sellaista sähköpostiosoitetta, joka on sinulla aktiivisessa käytössä, sillä webinaarin osallistumislinkki ja tapahtumamuistutukset lähetetään ko. sähköpostiin. Jos et halua oikean nimesi näkyvän webinaarin chat-palstalla, voit kirjoittaa etu- ja sukunimikenttiin esimerkiksi nimesi etukirjaimet tai jonkin itse keksimäsi nimimerkin. Huomaathan kuitenkin, että nimimerkin tulee olla asiallinen. Emme suosittele rekisteröitymistä Facebook-tunnuksilla.
  • Sinun ei tarvitse ladata Zoom-ohjelmaa koneellesi, voit osallistua selaimella klikkaamalla saamaasi osallistumislinkkiä. Zoom-webinaari toimii parhaiten Chrome-selaimella.
  • Jos webinaari tallennetaan, siitä mainitaan webinaarin alussa. Chattikeskustelu ei näy tallenteessa, ainoastaan kouluttajan ja fasilitaattorin puhe sekä diaesitys.
  • Osallistujalista ei näy muille osallistujille. Kaikkien osallistujien äänet ja videokuvat on webinaarissa valmiiksi mykistetty. Keskustelu ja kysymykset käydään chat-palstalla. Rekisteröitymisvaiheessa antamasi nimi näkyy sellaisenaan chatissa.
  • Olemme Akavan Erityisaloissa tehneet työtä sen eteen, että Zoomin käyttö on tietoturvallista. Voit siis huoletta klikata itsesi mukaan!
  • Jos sinulla on teknisiä ongelmia tai muita kysymyksiä Zoomiin liittyen, voit olla yhteydessä: satu.sahla-juvankoski@akavanerityisalat.fi

Koulutuksen tuottaa Akavan Erityisalat.

Aika

(Perjantai) 09:00 - 11:00