lokakuu, 2021

20loka18:00Up-Partners: Työn tulevaisuus tilastoja arvioiden: Mittavaa murrosta vai alituista kehitystä?WebinaariTapahtumatyyppi:Tapahtumat

Tapahtuman tiedot

Tarjoamme jäsenillemme kymmenen työelämän ajankohtaisiin aiheisiin pureutuvaa webinaaria. Webinaarit tuottaa UP Partners.

Webinaarin sisältö

Webinaarissa tarkastellaan ajankohtaisia työmarkkinoiden ja työelämän kysymyksiä tilastoaineistojen ja muutoksen näkökulmasta: Mikä työmarkkinoilla ja työssä muuttuu työikäisen väestön näkökulmasta? Olemmeko suuren murroksen, vai pikemminkin tavanomaisen, alituisen muutoksen äärellä? Miten työllisyys ja työttömyys ovat kehittyneet? Entä epätyypilliset työsuhteet ja muut työvoiman käytön muodot? Entä työllisten työolot: kenellä työn laatu on kohdallaan, kenellä siinä on ongelmia? Onko epävarmuus yleistynyt ja jos, niin kenellä? Vaihdetaanko ammattia työuran varrella yhtään sen yleisemmin kuin 1980-luvulla?

Tämä webinaari sopii sinulle, jos olet kiinnostunut ajankohtaisista työmarkkinoiden ja työelämän kysymyksistä ja muutoksista – yhtä lailla yleisesti kuin oman työsi arjenkin kannalta. Kuulet viimeisimpiä tilastollisen tutkimuksen näkökulmia työn muutokseen ja mahdolliseen tulevaisuuteen tilastotrendien ennustamana.

Kouluttaja: Satu Ojala

Satu on sosiaalipolitiikan yliopistonlehtori ja työelämän tutkija ja opettaja Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskuksessa. Hän on tutkinut työelämää ja työuria keskeisillä suomalaisilla työmarkkina- ja työoloaineistoilla ja niihin kytketyillä rekisteriseurannoilla aina 1980-luvulta nykypäivään. Viime vuosina hän on johtanut Työsuojelurahaston hanketta Pirstoutuvatko työurat? jossa tarkastellaan suomalaisten työikäisten sekä erityisesti teollisuustyössä olevien työuria.

Webinaareihin ilmoittaudutaan UpPartnersin Uraportaalin kauttawww.urapalvelut.fi/akavanerityisalat

1. Kirjaudu Uraportaaliin sähköpostiosoitteellasi
2. Valitse haluamasi webinaari ja klikkaa ”Ilmoittaudu”
3. Saat sähköpostiisi tiedon ilmoittautumisen hyväksymisestä sekä osallistumisohjeet

Kaikista webinaareista tehdään tallenne. Jos et jostain syystä pääsekään katsomaan webinaaria reaaliaikaisesti, voit katsella/kuunnella webinaarin milloin tahansa sinulle parhaiten sopii. Tallenne on katsottavissa välittömästi webinaarin jälkeen uraportaalissa.

Alkuperäinen tapahtumailmoitus Akavan Erityisalojen sivuilla.

Aika

(Keskiviikko) 18:00