Veikkauksen edunsaajille ehdotettu uusi rahoitusmalli on lupaava. Tavoite vakaasta, ennustettavasta ja edunsaajien autonomian turvaavasta rahoituksesta on enemmän kuin kannatettava. Rahoituksen taso on turvattava, sanoo Akavan Erityisalat.

 

Epäterve kytkös rahapelituottojen ja yleishyödyllisen toiminnan välillä näyttää purkautuvan

Akavan Erityisalat pitää lupaavana Veikkauksen voittovaroja koskevaa uutta rahoitusmallia, jota hankeryhmä ja parlamentaarinen seurantaryhmä esittävät.

- Nyt epäterve kytkös rahapelituottojen ja yleishyödyllisen toiminnan välillä näyttää purkautuvan, kun Veikkauksen voittovarat tuloutetaan valtiolle yleiskatteellisena ilman korvamerkintää käyttökohteesta. Tätä olemme jo pitkään esittäneet, sanoo järjestösektorin edunvalvonnasta vastaava neuvottelupäällikkö Elin Blomqvist-Valtonen Akavan Erityisaloista.

- Uudessa mallissa on myös riskitekijöitä. On huolehdittava, ettei hyvinvointityön rahoitus heittelehdi lyhytjänteisesti poliittisten suhdanteiden mukana. On hyvä, että tämä riski on tunnistettu uudistuksen valmistelussa, Blomqvist-Valtonen sanoo.

- Järjestöt tekevät työtä suomalaisten hyvinvoinnin eteen. Vain vakaa ja riittävä rahoitus takaa sen, että niiden tärkeä hyvinvointityö voi jatkua täysipainoisena.

 

Esitys parlamentaarisen neuvottelukunnan perustamisesta tervetullut

- Uudistuksen yhteyteen esitetään parlamentaarisen neuvottelukunnan perustamista.  Esitys on tervetullut. On tärkeää, että yleishyödyllisille yhteisöille suunnattua vuosittaista rahoitusta sekä toiminnan kehittämistä seurataan. Samalla on varmistettava, että edunsaajia itseään kuunnellaan tarkalla korvalla uuden rahoitusmallin seurannassa ja sitä kehitettäessä, Blomqvist-Valtonen sanoo.

 

Lisätietoja:
Akavan Erityisalojen neuvottelupäällikkö Elin Blomqvist-Valtonen, p. 0201 235 336, elin.blomqvist-valtonen@akavanerityisalat.fi

 

Ajankohtaista

kissa ja taskukalenteri 2023

Perinteinen jäsenetu: Akava-kalenteri 2023 – tilaa omasi ajoissa!

Kirjoittajalta MAL | 19.9.2022

Nyt on hyvä aika luoda katse tulevaan ja tilata jäsenetuna Akava-kalenteri 2023. Kalenteri on ilmainen MALn jäsenille, mutta se pitää tilata. Voit tilata kalenterin ennakkoon 31.10.2022 mennessä. Kalenterit postitetaan marraskuussa. Toimi ajoissa – älä unohda!

Lue lisää
Jäsentiedote syyskuu

Syyskuun jäsenkirje julkaistu!

Kirjoittajalta MAL | 14.9.2022

Syyskuun jäsentiedote on lähetetty sähköpostiin 12.9. Ajankohtaisena muun muassa yhteystietojen tarkistus ja ryhmätyönohjaus henkilöstöedustajille. Myös perinteisen jäsenetumme eli Akava-kalenterin tilauslomake on avattu!

Lue lisää
Ihmisiä läppäreillä piirros

Luottamusmies (henkilöstöedustaja), hae syksyn työnohjausryhmään!

Kirjoittajalta MAL | 12.9.2022

Luottamusmies, henkilöstöedustaja, työsuojeluvaltuutettu – kaipaatko vertaistukea luottamustoimesi ja työsi kehittämiseksi? Hae jäsenistämme koottavaan työnohjausryhmään, jossa pohditaan ja kehitetään omaa työtä osaavan työnohjaajan johdolla.

Lue lisää
Saunavasta ja teksti kulttuuriperintöstrategia 2030

Suomen ensimmäisen kulttuuriperintöstrategian lausuntokierros päättyi elokuussa

Kirjoittajalta MAL | 6.9.2022

Tavoitteena on laatia valtioneuvoston periaatepäätös vuoteen 2030 ulottuvaksi kulttuuriperintöstrategiaksi, jossa kulttuuriperintö on voimavara tulevaisuuden kestäville ratkaisuille yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla.

Lue lisää
ihmisiä seminaarisalissa

Uuden museomääritelmän hyväksyminen oli läpinäkyvyyden riemujuhlaa

Kirjoittajalta MAL | 5.9.2022

Keskiviikkona 24. elokuuta 2022 kansainvälinen museoneuvosto ICOM hyväksyi yleiskokouksessaan Prahassa historiallisesti uuden museomääritelmän.

Lue lisää
uutiskirjenostoja elokuu 2022

Elokuun uutiskirje julkaistu!

Kirjoittajalta MAL | 23.8.2022

Elokuun jäsentiedote on lähetetty jäsenille 19.8. sähköpostitse. Loppukesän aiheita mm. Paras mahdollinen museoharjoittelu -webinaari, jäsenetuja ja uuden järjestökoordinaattorin esittäytyminen.

Lue lisää

Uusi järjestökoordinaattori esittäytyy

Kirjoittajalta MAL | 19.8.2022

Uusi järjestökoordinaattorimme FM Tuulia-Tuulia Tummavuori on aloittanut työt. -Taustaltani olen itsekin museoalan ammattilainen ja tutustunut ammattiliittoon aiemmin jäsenenä, kertoo Tuulia-Tuulia.

Lue lisää
Kooste heinäkuun uutiskirjeotsikoista

Heinäkuun uutiskirje julkaistu!

Kirjoittajalta MAL | 4.7.2022

Heinäkuun jäsentiedote on lähetetty 4.7. sähköpostitse. Keskikesän aiheina mm. harjoittelukannanotto, kunta-alan sopimus, etätyökysely ja toimiston kuulumisia!

Lue lisää
Työntekijä pöydän äärellä puhelimessa

MALn uusi järjestökoordinaattori valittu

Kirjoittajalta Katariina | 28.6.2022

Avoinna ollut järjestökoordinaattorin tehtävä kiinnosti hakijoita. Uudeksi järjestökoordinaattoriksi on valittu FM Tuulia-Tuulia Tummavuori, joka aloittaa tehtävässä 15.8.2022.

Lue lisää
Logot Akava, Akavan Erityisalat ja Museoalan ammattiliitto sekä kuvituselementit (MAL-kukat)

Kattojärjestömme Akavan Erityisalat vaatii avointa ja reilua puheenjohtajavaalia Akavaan

Kirjoittajalta MAL | 20.6.2022

– Jäsenillemme on tärkeää, että Akava ajaa tasa-arvokysymyksiä ja myös heikommassa työmarkkina-asemassa olevien akavalaisten asiaa. Näistä näkökulmista tarkastelemme jälleen kaikkia puheenjohtajaehdokkaita, sanoo Akavan Erityisalat.

Lue lisää
ae akavan erityisalat ammattilainen edunsaajat kulttuuri kytkös mal museoala neuvottelu palkkaohjelma pelihaitta rahapeli rahoitus vakaus varat veikkaus