Veikkauksen edunsaajille ehdotettu uusi rahoitusmalli on lupaava. Tavoite vakaasta, ennustettavasta ja edunsaajien autonomian turvaavasta rahoituksesta on enemmän kuin kannatettava. Rahoituksen taso on turvattava, sanoo Akavan Erityisalat.

 

Epäterve kytkös rahapelituottojen ja yleishyödyllisen toiminnan välillä näyttää purkautuvan

Akavan Erityisalat pitää lupaavana Veikkauksen voittovaroja koskevaa uutta rahoitusmallia, jota hankeryhmä ja parlamentaarinen seurantaryhmä esittävät.

- Nyt epäterve kytkös rahapelituottojen ja yleishyödyllisen toiminnan välillä näyttää purkautuvan, kun Veikkauksen voittovarat tuloutetaan valtiolle yleiskatteellisena ilman korvamerkintää käyttökohteesta. Tätä olemme jo pitkään esittäneet, sanoo järjestösektorin edunvalvonnasta vastaava neuvottelupäällikkö Elin Blomqvist-Valtonen Akavan Erityisaloista.

- Uudessa mallissa on myös riskitekijöitä. On huolehdittava, ettei hyvinvointityön rahoitus heittelehdi lyhytjänteisesti poliittisten suhdanteiden mukana. On hyvä, että tämä riski on tunnistettu uudistuksen valmistelussa, Blomqvist-Valtonen sanoo.

- Järjestöt tekevät työtä suomalaisten hyvinvoinnin eteen. Vain vakaa ja riittävä rahoitus takaa sen, että niiden tärkeä hyvinvointityö voi jatkua täysipainoisena.

 

Esitys parlamentaarisen neuvottelukunnan perustamisesta tervetullut

- Uudistuksen yhteyteen esitetään parlamentaarisen neuvottelukunnan perustamista.  Esitys on tervetullut. On tärkeää, että yleishyödyllisille yhteisöille suunnattua vuosittaista rahoitusta sekä toiminnan kehittämistä seurataan. Samalla on varmistettava, että edunsaajia itseään kuunnellaan tarkalla korvalla uuden rahoitusmallin seurannassa ja sitä kehitettäessä, Blomqvist-Valtonen sanoo.

 

Lisätietoja:
Akavan Erityisalojen neuvottelupäällikkö Elin Blomqvist-Valtonen, p. 0201 235 336, elin.blomqvist-valtonen@akavanerityisalat.fi

 

Ajankohtaista

Tammi-helmikuun jäsenkirje lähetetty sähköpostissa!

Kirjoittajalta MAL | 1.2.2023

MALn vuoden ensimmäinen jäsentiedote on lähetetty 31.1. Käy lukemassa ja osallistu ajankohtaisiin tapahtumiimme joko etänä tai paikan päällä.

Lue lisää
Turun yliopiston ulkokuva

Akavan Erityisalat ja Museoalan ammattiliitto: Etnologian professuuri Turun yliopistossa säilytettävä

Kirjoittajalta MAL | 19.1.2023

Saamiemme tietojen mukaan Turun yliopisto suunnittelee mittavia leikkauksia etnologian oppiaineeseen. Pahimmillaan tämä ajaisi Turussa alas koko arvostetun etnologian oppiaineen.

Lue lisää
MALn symbolikuva, salmiakki, hannunvaakuna, tähti

Vapaaehtoistyö ei saa vääristää työmarkkinoita

Kirjoittajalta MAL | 12.1.2023

Museoalan ammattiliitolta kysytään säännöllisin väliajoin ohjeistusta museoissa tehtävään vapaaehtoistyöhön. Julkaisemme uudestaan MALn kannanoton vapaaehtoistyöstä.

Lue lisää
Kuopion Joulutori

Joulukuun jäsenkirje lähetetty sähköpostissa!

Kirjoittajalta MAL | 23.12.2022

MALn vuoden viimeinen jäsentiedote on lähetetty jäsenille sähköpostiin 23.12.2022. Rauhallista joulun aikaa!

Lue lisää
prosentti ja käsi jäsenmaksuprosentista

Jäsenmaksut 2023 – prosentti laskee!

Kirjoittajalta MAL | 22.12.2022

Museoalan ammattiliiton vuoden 2023 jäsenmaksut. Prosentuaalinen jäsenmaksumme laskee!

Lue lisää
Jouluinen vihreä kuva

Toimistomme on suljettu joulun ajaksi 22.12.-5.1.

Kirjoittajalta MAL | 22.12.2022

Toimistomme on joulun vietossa 22.12.2022-5.1.2023 välisen ajan. Myös Akavan Erityisalojen toimisto on suljettu 23.12. sekä viikon 52. Jäsenpalvelun chat ja tyosuhdeneuvonta@akavanerityisalat.fi toimivat tänäkin aikana.

Lue lisää
Ihnisjoukko peukut pystyssä - suosittelen!

Suosittele jäsenyyttä

Kirjoittajalta MAL | 20.12.2022

Suosittele MALn jäsenyyttä kollegallesi ja saatte molemmat lahjakortit! Kampanja-aika 27.12.22 – 31.1.23.

Lue lisää
Tiilirakennus Porissa

Akavan Erityisalat ja Museoalan ammattiliitto: Kulttuuriperintöalan koulutus Turussa ja Porissa turvattava

Kirjoittajalta MAL | 20.12.2022

Kulttuuriperintöalan koulutuksen tulevaisuus Turussa ja Porissa huolestuttaa Museoalan ammattiliitoa. – Pelkäämme, että leikkuri iskee museo- ja kulttuuriperintöalalle elintärkeisiin koulutusohjelmiin Turun yliopiston muutosneuvotteluissa.

Lue lisää
lomake graafinen

Palkkakysely 2022 museoalan ammattilaisille

Kirjoittajalta MAL | 5.12.2022

Museoalan ammattiliitto selvittää alan palkkatietoja edunvalvontatyön tueksi. Kysely on suunnattu kaikille työssäoleville museo- ja kulttuuriperintöalan ammattilaisille. Sinun ei tarvitse olla MALn jäsen voidaksesi vastata kyselyymme.

Voit vinkata kyselystä myös kollegallesi.

Lue lisää
Luottamusmies

Muutoksen keskellä on aika vaikuttaa

Kirjoittajalta MAL | 5.12.2022

Luottamusmies on työpaikalla se tärkeä ihminen, jonka puoleen voit kääntyä työelämän ongelmatilanteissa. Luottamusmies ratkoo asioita yhdessä työnantajan kanssa, avaa suunsa muidenkin puolesta ja vie eteenpäin työehtojen hyvää toteutumista.

Lue lisää
ae akavan erityisalat ammattilainen edunsaajat kulttuuri kytkös mal museoala neuvottelu palkkaohjelma pelihaitta rahapeli rahoitus vakaus varat veikkaus