maaliskuu, 2022

15maalis16:1518:15Me olemme yliopisto - miten puolustamme yhdessä työehtojamme?WebinaariTapahtumatyyppi:Tapahtumat

Tapahtuman tiedot

Tilaisuus jäsenrekisteritietojen mukaan yliopistoissa työskenteleville. Mikäli et ole saanut kutsua – olethan yhteydessä Satu Sahla-Juvankoskeen satu.sahla-juvankoski@akavanerityisalat.fi

Mistä työehtosopimusneuvotteluissa on kysymys? Kuka neuvottelee puolestani? Joudummeko turvautumaan työtaistelutoimiin? Kuka voi osallistua ja mitä siitä seuraa?

Työehdoistasi neuvotellaan parhaillaan, nykyinen sopimus päättyy 31.3.2022. Yliopistojen yleiseen työehtosopimukseen on neuvoteltu lainsäädäntöä paremmat ja joustavammat työehdot yliopistolaisille – niistä haluamme pitää kiinni myös tulevaisuudessa.

Tule mukaan kyselemään ja keskustelemaan, miten voimme yhdessä puolustaa yliopistolaisten työehtoja!

Kenelle: Linkki tilaisuuteen on lähetetty jäsenrekisteritietojen mukaan yliopistoissa työskenteleville.

Ohjelma

Tilaisuuden avaus
Salla Viitanen, lakimies, Tieteentekijät

Miten yliopistolaisten työehdoista sovitaan?
Anna Zibellini, työmarkkinalakimies, Akavan Erityisalat

Ajankohtaiskatsaus työehtosopimusneuvotteluista
Mia Weckman, edunvalvontajohtaja, Tieteentekijät ja Katja Aho, neuvottelupäällikkö, JUKO

Työtaisteluvalmius yliopistoissa

Miten puolustamme yhdessä työehtojamme?
Daniel Valtakari, työelämäasiantuntija, TEK

Työtaistelun ABC
Riina Mäkelälammi, erityisasiantuntija, OAJ

Kysymyksiä ja keskustelua

OHJEET ZOOM-WEBINAARIIN:

  • Rekisteröityessäsi mukaan webinaariin, sinua pyydetään täyttämään etunimesi, sukunimesi, sähköpostiosoitteesi ja jäsenyhdistyksesi. Käytäthän sellaista sähköpostiosoitetta, joka on sinulla aktiivisessa käytössä, sillä webinaarin osallistumislinkki ja tapahtumamuistutukset lähetetään ko. sähköpostiin. Jos et halua oikean nimesi näkyvän webinaarin chat-palstalla, voit kirjoittaa etu- ja sukunimikenttiin esimerkiksi nimesi etukirjaimet tai jonkin itse keksimäsi nimimerkin. Huomaathan kuitenkin, että nimimerkin tulee olla asiallinen. Emme suosittele rekisteröitymistä Facebook-tunnuksilla.
  • Sinun ei tarvitse ladata Zoom-ohjelmaa koneellesi, voit osallistua selaimella klikkaamalla saamaasi osallistumislinkkiä. Zoom-webinaari toimii parhaiten Chrome-selaimella.
  • Jos webinaari tallennetaan, siitä mainitaan webinaarin alussa. Chattikeskustelu ei näy tallenteessa, ainoastaan kouluttajan ja fasilitaattorin puhe sekä diaesitys.
  • Osallistujalista ei näy muille osallistujille. Kaikkien osallistujien äänet ja videokuvat on webinaarissa valmiiksi mykistetty. Keskustelu ja kysymykset käydään chat-palstalla. Rekisteröitymisvaiheessa antamasi nimi näkyy sellaisenaan chatissa.
  • Olemme Akavan Erityisaloissa tehneet työtä sen eteen, että Zoomin käyttö on tietoturvallista. Voit siis huoletta klikata itsesi mukaan!
  • Jos sinulla on teknisiä ongelmia tai muita kysymyksiä Zoomiin liittyen, voit olla yhteydessä: satu.sahla-juvankoski@akavanerityisalat.fi

Koulutuksen tuottaa Akavan Erityisalat.

Aika

(Tiistai) 16:15 - 18:15