marraskuu, 2021

23marras09:0010:30Puskurityö – vaurastumista, vaihtelua ja valinnan­mahdollisuuksiaWebinaariTapahtumatyyppi:Tapahtumat

Tapahtuman tiedot

ILMOITTAUDU KOULUTUKSEEN VIIMEISTÄÄN 22.11.

Tavoite ja sisältö:

Työn muoto muuttuu. Missä työntekijät ja -hakijat hajauttavat ura- ja taloudellisia riskejään monipuolistamalla ansaintatapojaan, siellä yritykset etsivät tehokkaita tapoja ostaa osaamista. Kun satunnainen Fiverr tai Upwork ei riitä, miten mahdollistetaan monimuotoinen, jaksamista tukeva ja tehokas työn tekemisen tapa?

Jokaisella meistä pitäisi olla puskurityö: harrastus tai sivutyö, josta voit tehdä itsellesi uuden työn tai lisätuloa pysyvästi tai tarpeen mukaan. Se on urasi ja taloutesi turvatyyny, johon tartut (työ)elämän yllättäessä – tai kun haluat luoda joustavan ja motivoivan uran, joka vastaa henkilökohtaista riskinsietotasoasi.

Koulutuksen kantavia teemoja ovat ennakointi ja riskinhallinta, työnteon joustavuus, työlainsäädäntö, työmarkkina-arvo, työnantajamaine, työssäjaksaminen ja motivaatio. Käymme näiden teemojen kautta läpi puskurityön mahdollisuuksia ja rajoitteita, ja mukana on sekä työnhakijan/tekijän että työnantajan, asiakkaiden ja työmarkkinan näkökulmia.

Koulutus perustuu samannimiseen kirjaan https://shop.almatalent.fi/puskurityo

Koulutus sisältää seuraavat aihealueet

 • Mitä puskurityö on ja miksi sinulla pitäisi olla sellainen?
 • Puskurityö työntekijän ja -hakijan, sekä yrityksen näkökulmasta
 • Mistä tekijöistä syntyy toimiva puskurityö (eikä mikä tahansa toinen työ)?
 • Miten lainsäädäntö käsittelee puskurityötä (työttömyysturva, kilpaileva toiminta, kilpailukielto)?
 • Mikä sinua motivoi (Reissin motivaatioteoria) – tyytyväisyyttä ja jaksamista puskurityöstä

Kouluttaja: Pia Klemetti

Pia on HR-ammattilainen, uravalmentaja ja Puskurityö-kirjan kirjoittaja, jolla on 20 vuotta työelämäkokemusta HR:stä, yritysten ja organisaatioiden johdosta sekä valmentamisesta. Pia sanoittaa puheenvuoroissaan kursailemattomasti sekä työntekijän ja -hakijan sekä yritysten näkökulmia – aina positiivisessa valossa!

Huom! Webinaarista ei tehdä tallennetta!

Ohjeet Zoom-webinaariin:

 • Rekisteröityessäsi mukaan webinaariin, sinua pyydetään täyttämään etunimesi, sukunimesi, sähköpostiosoitteesi ja jäsenyhdistyksesi. Käytäthän sellaista sähköpostiosoitetta, joka on sinulla aktiivisessa käytössä, sillä webinaarin osallistumislinkki ja tapahtumamuistutukset lähetetään ko. sähköpostiin. Jos et halua oikean nimesi näkyvän webinaarin chat-palstalla, voit kirjoittaa etu- ja sukunimikenttiin esimerkiksi nimesi etukirjaimet tai jonkin itse keksimäsi nimimerkin. Huomaathan kuitenkin, että nimimerkin tulee olla asiallinen. Emme suosittele rekisteröitymistä Facebook-tunnuksilla.
 • Sinun ei tarvitse ladata Zoom-ohjelmaa koneellesi, voit osallistua selaimella klikkaamalla saamaasi osallistumislinkkiä. Zoom-webinaari toimii parhaiten Chrome-selaimella.
 • Jos webinaari tallennetaan, siitä mainitaan webinaarin alussa. Chattikeskustelu ei näy tallenteessa, ainoastaan kouluttajan ja fasilitaattorin puhe sekä diaesitys.
 • Osallistujalista ei näy muille osallistujille. Kaikkien osallistujien äänet ja videokuvat on webinaarissa valmiiksi mykistetty. Keskustelu ja kysymykset käydään chat-palstalla. Rekisteröitymisvaiheessa antamasi nimi näkyy sellaisenaan chatissa.
 • Olemme Akavan Erityisaloissa tehneet työtä sen eteen, että Zoomin käyttö on tietoturvallista. Voit siis huoletta klikata itsesi mukaan!
 • Jos sinulla on teknisiä ongelmia tai muita kysymyksiä Zoomiin liittyen, voit olla yhteydessä: satu.sahla-juvankoski@akavanerityisalat.fi

Alkuperäinen tapahtumailmoitus Akavan Erityisalojen sivuilla.

Aika

(Tiistai) 09:00 - 10:30