Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin tiistaina 24.5.2022 hybridikokouksena. Noin puolet kokousväestä oli paikan päällä Helsingin kaupunginmuseossa ja puolet etäyhteydellä eri puolilta Suomea.

Kokous hyväksyi vuoden 2021 tilinpäätöksen ja taseen ja toiminnan sekä myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille. Lisäksi kokous hyväksyi vuoden 2023 toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä määräsi vuoden 2023 jäsenmaksun suuruuden. Ensi vuonna MALn jäsenmaksuprosentti laskee ja on 1.1.2023 alkaen 1,15 %. Eläkeläisten jäsenmaksu on 10 e/kk, opiskelijat ovat vapautettuja jäsenmaksusta, mikäli eivät ole palkkatyössä. Muut jäsenlajit noudattavat Akavan Erityisalojen määrittelemiä jäsenmaksuja.

Hallituksen erovuoroisten tilalle valittiin uudet jäsenet varsinaisiksi ja varajäseniksi.

Kaudelle 2022–2024 jatkamaan valittiin Sanna Kupila ja henkilökohtainen varajäsen Maarit Hirvilammi, uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Riina Linna ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Elina Kangosjärvi. Uula Neitola valittiin uudeksi hallituksen varsinaiseksi jäseneksi ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen valittiin Anne Tuomi.

Lämmin kiitos kaikille hallituksessa mukana olleille arvokkaasta työstä ja onnittelut uusille hallitukseen valituille.

MALn hallitus 2022–2023

Puheenjohtaja Susanna Sääskilahti
Varapuheenjohtaja Tuija Wahlroos
Mervi Saarenmaa (Marianne Koski)
Mikko Oranen (Kati Kivimäki)
Marleena Vihakara (Pirkko Madetoja)
Sanna Kupila (Maarit Hirvilammi)
Riina Linna (Elina Kangosjärvi)
Uula Neitola (Anne Tuomi)
opiskelijaedustaja Bodil Lindberg (Jaakko Ervasti)

Kokouksen jälkeen paikan päällä olijat pääsivät tutustumaan koskettavaan ja ajatuksia herättävään RIKKI – kun mieli särkyy -näyttelyyn tutkija, näyttelyn tuottaja Pirkko Madetojan opastamana. Kannattaa käydä tutustumassa näyttelyyn!

Rikki – kun mieli särkyy -näyttely lähestyy mielenterveyden hajoamista kokijan näkökulmasta. Esillä on Nikkilän psykiatrisen sairaalan (1914–1999) potilaiden tekemiä piirroksia, maalauksia ja käsitöitä Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Teokset kertovat inhimillisyydestä diagnoosien takana. Näyttelyyn on vapaa pääsy 22.4.2022–25.9.2022 (Aleksanterinkatu 16).

Takana vasemmalta Marleena Vihakara, Riina Linna, Maria Saarikoski (kausi päättyi), puheenjohtaja Susanna Sääskilahti, Mikko Oranen ja Uula Neitola. Kuvasta puuttuvat Mervi Saaremaa, varapuheenjohtaja Tuija Wahlroos, Elina Kangosjärvi, Kati Kivimäki, Pirkko Madetoja, Marianne Koski, Jaakko Ervasti sekä etäosallistuneet Sanna Kupila, Maarit Hirvilammi ja Anne Tuomi ja Bodil Lindberg.

MALn hallitus 2022 - 2023: Kuvassa vasemmalta Marleena Vihakara, Riina Linna (uusi), Maria Saarikoski (kausi päättyi), puheenjohtaja Susanna Sääskilahti, Mikko Oranen sekä Uula Neitola (uusi). Kuvasta puuttuvat kokoukseen etäyhteydellä osallistuneet uudelle kaudelle valitut Sanna Kupila ja varajäsen Maarit Hirvilammi sekä varajäseniksi valitut  Elina Kangosjärvi ja Anne Tuomi. Uuden hallituksen yhteystiedot päivitetään myöhemmin kotisivuille.

Ajankohtaista

Turun yliopiston ulkokuva

Akavan Erityisalat ja Museoalan ammattiliitto: Etnologian professuuri Turun yliopistossa säilytettävä

Kirjoittajalta MAL | 19.1.2023

Saamiemme tietojen mukaan Turun yliopisto suunnittelee mittavia leikkauksia etnologian oppiaineeseen. Pahimmillaan tämä ajaisi Turussa alas koko arvostetun etnologian oppiaineen.

Lue lisää
MALn symbolikuva, salmiakki, hannunvaakuna, tähti

Vapaaehtoistyö ei saa vääristää työmarkkinoita

Kirjoittajalta MAL | 12.1.2023

Museoalan ammattiliitolta kysytään säännöllisin väliajoin ohjeistusta museoissa tehtävään vapaaehtoistyöhön. Julkaisemme uudestaan MALn kannanoton vapaaehtoistyöstä.

Lue lisää
Kuopion Joulutori

Joulukuun jäsenkirje lähetetty sähköpostissa!

Kirjoittajalta MAL | 23.12.2022

MALn vuoden viimeinen jäsentiedote on lähetetty jäsenille sähköpostiin 23.12.2022. Rauhallista joulun aikaa!

Lue lisää
prosentti ja käsi jäsenmaksuprosentista

Jäsenmaksut 2023 – prosentti laskee!

Kirjoittajalta MAL | 22.12.2022

Museoalan ammattiliiton vuoden 2023 jäsenmaksut. Prosentuaalinen jäsenmaksumme laskee!

Lue lisää
Jouluinen vihreä kuva

Toimistomme on suljettu joulun ajaksi 22.12.-5.1.

Kirjoittajalta MAL | 22.12.2022

Toimistomme on joulun vietossa 22.12.2022-5.1.2023 välisen ajan. Myös Akavan Erityisalojen toimisto on suljettu 23.12. sekä viikon 52. Jäsenpalvelun chat ja tyosuhdeneuvonta@akavanerityisalat.fi toimivat tänäkin aikana.

Lue lisää
Ihnisjoukko peukut pystyssä - suosittelen!

Suosittele jäsenyyttä

Kirjoittajalta MAL | 20.12.2022

Suosittele MALn jäsenyyttä kollegallesi ja saatte molemmat lahjakortit! Kampanja-aika 27.12.22 – 31.1.23.

Lue lisää
Tiilirakennus Porissa

Akavan Erityisalat ja Museoalan ammattiliitto: Kulttuuriperintöalan koulutus Turussa ja Porissa turvattava

Kirjoittajalta MAL | 20.12.2022

Kulttuuriperintöalan koulutuksen tulevaisuus Turussa ja Porissa huolestuttaa Museoalan ammattiliitoa. – Pelkäämme, että leikkuri iskee museo- ja kulttuuriperintöalalle elintärkeisiin koulutusohjelmiin Turun yliopiston muutosneuvotteluissa.

Lue lisää
lomake graafinen

Palkkakysely 2022 museoalan ammattilaisille

Kirjoittajalta MAL | 5.12.2022

Museoalan ammattiliitto selvittää alan palkkatietoja edunvalvontatyön tueksi. Kysely on suunnattu kaikille työssäoleville museo- ja kulttuuriperintöalan ammattilaisille. Sinun ei tarvitse olla MALn jäsen voidaksesi vastata kyselyymme.

Voit vinkata kyselystä myös kollegallesi.

Lue lisää
Luottamusmies

Muutoksen keskellä on aika vaikuttaa

Kirjoittajalta MAL | 5.12.2022

Luottamusmies on työpaikalla se tärkeä ihminen, jonka puoleen voit kääntyä työelämän ongelmatilanteissa. Luottamusmies ratkoo asioita yhdessä työnantajan kanssa, avaa suunsa muidenkin puolesta ja vie eteenpäin työehtojen hyvää toteutumista.

Lue lisää
Marraskuun uutiskirjeotsikot

Marraskuun jäsenkirje julkaistu!

Kirjoittajalta MAL | 21.11.2022

Marraskuun jäsentiedote on lähetetty jäsenten sähköpostiin 17.11. Aiheina mm. apurahahaku, lausuntomme Kulttuurin tulevaisuustyöryhmän raportin ehdotuksiin seuraavalle hallituskaudelle, aluetapahtumien päivämääriä ja tietoa yksityisten museoiden henkilöstöedustajille.

Lue lisää
alanarvostus ammattilainen arvoaasiantuntijalle hallitus jäsenmaksu koulutettu kulttuuriperintö mal moniosaaja museoala sääntömääräinen vuosikokous