Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin tiistaina 24.5.2022 hybridikokouksena. Noin puolet kokousväestä oli paikan päällä Helsingin kaupunginmuseossa ja puolet etäyhteydellä eri puolilta Suomea.

Kokous hyväksyi vuoden 2021 tilinpäätöksen ja taseen ja toiminnan sekä myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille. Lisäksi kokous hyväksyi vuoden 2023 toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä määräsi vuoden 2023 jäsenmaksun suuruuden. Ensi vuonna MALn jäsenmaksuprosentti laskee ja on 1.1.2023 alkaen 1,15 %. Eläkeläisten jäsenmaksu on 10 e/kk, opiskelijat ovat vapautettuja jäsenmaksusta, mikäli eivät ole palkkatyössä. Muut jäsenlajit noudattavat Akavan Erityisalojen määrittelemiä jäsenmaksuja.

Hallituksen erovuoroisten tilalle valittiin uudet jäsenet varsinaisiksi ja varajäseniksi.

Kaudelle 2022–2024 jatkamaan valittiin Sanna Kupila ja henkilökohtainen varajäsen Maarit Hirvilammi, uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Riina Linna ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Elina Kangosjärvi. Uula Neitola valittiin uudeksi hallituksen varsinaiseksi jäseneksi ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen valittiin Anne Tuomi.

Lämmin kiitos kaikille hallituksessa mukana olleille arvokkaasta työstä ja onnittelut uusille hallitukseen valituille.

MALn hallitus 2022–2023

Puheenjohtaja Susanna Sääskilahti
Varapuheenjohtaja Tuija Wahlroos
Mervi Saarenmaa (Marianne Koski)
Mikko Oranen (Kati Kivimäki)
Marleena Vihakara (Pirkko Madetoja)
Sanna Kupila (Maarit Hirvilammi)
Riina Linna (Elina Kangosjärvi)
Uula Neitola (Anne Tuomi)
opiskelijaedustaja Bodil Lindberg (Jaakko Ervasti)

Kokouksen jälkeen paikan päällä olijat pääsivät tutustumaan koskettavaan ja ajatuksia herättävään RIKKI – kun mieli särkyy -näyttelyyn tutkija, näyttelyn tuottaja Pirkko Madetojan opastamana. Kannattaa käydä tutustumassa näyttelyyn!

Rikki – kun mieli särkyy -näyttely lähestyy mielenterveyden hajoamista kokijan näkökulmasta. Esillä on Nikkilän psykiatrisen sairaalan (1914–1999) potilaiden tekemiä piirroksia, maalauksia ja käsitöitä Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Teokset kertovat inhimillisyydestä diagnoosien takana. Näyttelyyn on vapaa pääsy 22.4.2022–25.9.2022 (Aleksanterinkatu 16).

Takana vasemmalta Marleena Vihakara, Riina Linna, Maria Saarikoski (kausi päättyi), puheenjohtaja Susanna Sääskilahti, Mikko Oranen ja Uula Neitola. Kuvasta puuttuvat Mervi Saaremaa, varapuheenjohtaja Tuija Wahlroos, Elina Kangosjärvi, Kati Kivimäki, Pirkko Madetoja, Marianne Koski, Jaakko Ervasti sekä etäosallistuneet Sanna Kupila, Maarit Hirvilammi ja Anne Tuomi ja Bodil Lindberg.

MALn hallitus 2022 - 2023: Kuvassa vasemmalta Marleena Vihakara, Riina Linna (uusi), Maria Saarikoski (kausi päättyi), puheenjohtaja Susanna Sääskilahti, Mikko Oranen sekä Uula Neitola (uusi). Kuvasta puuttuvat kokoukseen etäyhteydellä osallistuneet uudelle kaudelle valitut Sanna Kupila ja varajäsen Maarit Hirvilammi sekä varajäseniksi valitut  Elina Kangosjärvi ja Anne Tuomi. Uuden hallituksen yhteystiedot päivitetään myöhemmin kotisivuille.

Ajankohtaista

kissa ja taskukalenteri 2023

Perinteinen jäsenetu: Akava-kalenteri 2023 – tilaa omasi ajoissa!

Kirjoittajalta MAL | 19.9.2022

Nyt on hyvä aika luoda katse tulevaan ja tilata jäsenetuna Akava-kalenteri 2023. Kalenteri on ilmainen MALn jäsenille, mutta se pitää tilata. Voit tilata kalenterin ennakkoon 31.10.2022 mennessä. Kalenterit postitetaan marraskuussa. Toimi ajoissa – älä unohda!

Lue lisää
Jäsentiedote syyskuu

Syyskuun jäsenkirje julkaistu!

Kirjoittajalta MAL | 14.9.2022

Syyskuun jäsentiedote on lähetetty sähköpostiin 12.9. Ajankohtaisena muun muassa yhteystietojen tarkistus ja ryhmätyönohjaus henkilöstöedustajille. Myös perinteisen jäsenetumme eli Akava-kalenterin tilauslomake on avattu!

Lue lisää
Ihmisiä läppäreillä piirros

Luottamusmies (henkilöstöedustaja), hae syksyn työnohjausryhmään!

Kirjoittajalta MAL | 12.9.2022

Luottamusmies, henkilöstöedustaja, työsuojeluvaltuutettu – kaipaatko vertaistukea luottamustoimesi ja työsi kehittämiseksi? Hae jäsenistämme koottavaan työnohjausryhmään, jossa pohditaan ja kehitetään omaa työtä osaavan työnohjaajan johdolla.

Lue lisää
Saunavasta ja teksti kulttuuriperintöstrategia 2030

Suomen ensimmäisen kulttuuriperintöstrategian lausuntokierros päättyi elokuussa

Kirjoittajalta MAL | 6.9.2022

Tavoitteena on laatia valtioneuvoston periaatepäätös vuoteen 2030 ulottuvaksi kulttuuriperintöstrategiaksi, jossa kulttuuriperintö on voimavara tulevaisuuden kestäville ratkaisuille yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla.

Lue lisää
ihmisiä seminaarisalissa

Uuden museomääritelmän hyväksyminen oli läpinäkyvyyden riemujuhlaa

Kirjoittajalta MAL | 5.9.2022

Keskiviikkona 24. elokuuta 2022 kansainvälinen museoneuvosto ICOM hyväksyi yleiskokouksessaan Prahassa historiallisesti uuden museomääritelmän.

Lue lisää
uutiskirjenostoja elokuu 2022

Elokuun uutiskirje julkaistu!

Kirjoittajalta MAL | 23.8.2022

Elokuun jäsentiedote on lähetetty jäsenille 19.8. sähköpostitse. Loppukesän aiheita mm. Paras mahdollinen museoharjoittelu -webinaari, jäsenetuja ja uuden järjestökoordinaattorin esittäytyminen.

Lue lisää

Uusi järjestökoordinaattori esittäytyy

Kirjoittajalta MAL | 19.8.2022

Uusi järjestökoordinaattorimme FM Tuulia-Tuulia Tummavuori on aloittanut työt. -Taustaltani olen itsekin museoalan ammattilainen ja tutustunut ammattiliittoon aiemmin jäsenenä, kertoo Tuulia-Tuulia.

Lue lisää
Kooste heinäkuun uutiskirjeotsikoista

Heinäkuun uutiskirje julkaistu!

Kirjoittajalta MAL | 4.7.2022

Heinäkuun jäsentiedote on lähetetty 4.7. sähköpostitse. Keskikesän aiheina mm. harjoittelukannanotto, kunta-alan sopimus, etätyökysely ja toimiston kuulumisia!

Lue lisää
Työntekijä pöydän äärellä puhelimessa

MALn uusi järjestökoordinaattori valittu

Kirjoittajalta Katariina | 28.6.2022

Avoinna ollut järjestökoordinaattorin tehtävä kiinnosti hakijoita. Uudeksi järjestökoordinaattoriksi on valittu FM Tuulia-Tuulia Tummavuori, joka aloittaa tehtävässä 15.8.2022.

Lue lisää
Logot Akava, Akavan Erityisalat ja Museoalan ammattiliitto sekä kuvituselementit (MAL-kukat)

Kattojärjestömme Akavan Erityisalat vaatii avointa ja reilua puheenjohtajavaalia Akavaan

Kirjoittajalta MAL | 20.6.2022

– Jäsenillemme on tärkeää, että Akava ajaa tasa-arvokysymyksiä ja myös heikommassa työmarkkina-asemassa olevien akavalaisten asiaa. Näistä näkökulmista tarkastelemme jälleen kaikkia puheenjohtajaehdokkaita, sanoo Akavan Erityisalat.

Lue lisää
alanarvostus ammattilainen arvoaasiantuntijalle hallitus jäsenmaksu koulutettu kulttuuriperintö mal moniosaaja museoala sääntömääräinen vuosikokous