Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin tiistaina 24.5.2022 hybridikokouksena. Noin puolet kokousväestä oli paikan päällä Helsingin kaupunginmuseossa ja puolet etäyhteydellä eri puolilta Suomea.

Kokous hyväksyi vuoden 2021 tilinpäätöksen ja taseen ja toiminnan sekä myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille. Lisäksi kokous hyväksyi vuoden 2023 toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä määräsi vuoden 2023 jäsenmaksun suuruuden. Ensi vuonna MALn jäsenmaksuprosentti laskee ja on 1.1.2023 alkaen 1,15 %. Eläkeläisten jäsenmaksu on 10 e/kk, opiskelijat ovat vapautettuja jäsenmaksusta, mikäli eivät ole palkkatyössä. Muut jäsenlajit noudattavat Akavan Erityisalojen määrittelemiä jäsenmaksuja.

Hallituksen erovuoroisten tilalle valittiin uudet jäsenet varsinaisiksi ja varajäseniksi.

Kaudelle 2022–2024 jatkamaan valittiin Sanna Kupila ja henkilökohtainen varajäsen Maarit Hirvilammi, uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Riina Linna ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Elina Kangosjärvi. Uula Neitola valittiin uudeksi hallituksen varsinaiseksi jäseneksi ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen valittiin Anne Tuomi.

Lämmin kiitos kaikille hallituksessa mukana olleille arvokkaasta työstä ja onnittelut uusille hallitukseen valituille.

MALn hallitus 2022–2023

Puheenjohtaja Susanna Sääskilahti
Varapuheenjohtaja Tuija Wahlroos
Mervi Saarenmaa (Marianne Koski)
Mikko Oranen (Kati Kivimäki)
Marleena Vihakara (Pirkko Madetoja)
Sanna Kupila (Maarit Hirvilammi)
Riina Linna (Elina Kangosjärvi)
Uula Neitola (Anne Tuomi)
opiskelijaedustaja Bodil Lindberg (Jaakko Ervasti)

Kokouksen jälkeen paikan päällä olijat pääsivät tutustumaan koskettavaan ja ajatuksia herättävään RIKKI – kun mieli särkyy -näyttelyyn tutkija, näyttelyn tuottaja Pirkko Madetojan opastamana. Kannattaa käydä tutustumassa näyttelyyn!

Rikki – kun mieli särkyy -näyttely lähestyy mielenterveyden hajoamista kokijan näkökulmasta. Esillä on Nikkilän psykiatrisen sairaalan (1914–1999) potilaiden tekemiä piirroksia, maalauksia ja käsitöitä Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Teokset kertovat inhimillisyydestä diagnoosien takana. Näyttelyyn on vapaa pääsy 22.4.2022–25.9.2022 (Aleksanterinkatu 16).

Takana vasemmalta Marleena Vihakara, Riina Linna, Maria Saarikoski (kausi päättyi), puheenjohtaja Susanna Sääskilahti, Mikko Oranen ja Uula Neitola. Kuvasta puuttuvat Mervi Saaremaa, varapuheenjohtaja Tuija Wahlroos, Elina Kangosjärvi, Kati Kivimäki, Pirkko Madetoja, Marianne Koski, Jaakko Ervasti sekä etäosallistuneet Sanna Kupila, Maarit Hirvilammi ja Anne Tuomi ja Bodil Lindberg.

MALn hallitus 2022 - 2023: Kuvassa vasemmalta Marleena Vihakara, Riina Linna (uusi), Maria Saarikoski (kausi päättyi), puheenjohtaja Susanna Sääskilahti, Mikko Oranen sekä Uula Neitola (uusi). Kuvasta puuttuvat kokoukseen etäyhteydellä osallistuneet uudelle kaudelle valitut Sanna Kupila ja varajäsen Maarit Hirvilammi sekä varajäseniksi valitut  Elina Kangosjärvi ja Anne Tuomi. Uuden hallituksen yhteystiedot päivitetään myöhemmin kotisivuille.

Ajankohtaista

Ihnisjoukko peukut pystyssä - suosittelen!

Suosittele jäsenyyttä, saat lahjakortin!

Kirjoittajalta MAL | 31.5.2023

Suosittele MALn jäsenyyttä kollegallesi ja saatte molemmat lahjakortit! Kampanja-aika 24.5.23 – 18.6.23.

Lue lisää

Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto ajaa parannuksia museo-oppaiden työoloihin

Kirjoittajalta MAL | 30.5.2023

Museo-oppaiden työoloja ja asemaa tulee edelleen parantaa, vaatii Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto MAL. Liiton uusi suositus kiinnittää huomiota oppaiden usein puutteelliseen palkkaukseen, työaikaan ja mm. asiakaspalvelun uhkatilanteisiin.

Lue lisää
Nainen museossa

Harjoittelijoita käytetään törkeästi halpatyövoimana

Kirjoittajalta MAL | 27.4.2023

Harjoittelijoita käytetään yhä häikäilemättä halpatyövoimana. Työnantajien ja korkeakoulujen tulisi yhdessä tarttua epäkohtaan, sanoo mm. kulttuuri-, kirjasto-, museo-, viestintä-, matkailu- ja ravintola-alan ammatteja edustava Akavan Erityisalat.

Lue lisää

MAL ryn vuosikokouspäätökset

Kirjoittajalta MAL | 26.4.2023

Vuosikokous hyväksyi liiton uuden nimen ja valitsi uuden puheenjohtajan, varapuheenjohtajan sekä hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Kokous myös hyväksyi vuoden 2022 tilinpäätöksen sekä vuoden 2024 suunnitelmat ja jäsenmaksun suuruuden.

Lue lisää
Uusi puheenjohtaja Riina Linna ja uusi nimi Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto MAL ry

Museoalan ammattiliitto on nyt Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto!

Kirjoittajalta MAL | 20.4.2023

Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous hyväksyi 19.4.23 sääntömuutoksessa liiton uuden nimen Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto MAL ry. Uusi nimi huomioi paremmin koko jäsenistöä ja edunvalvontakenttää.

Lue lisää
Seteleitä ja teksti Helsingin kaupungin palkkasotkusta

Helsingin palkkasotku kärjistyy – kaupungin korvattava vahingot

Kirjoittajalta MAL | 17.4.2023

Helsingin kaupunki maksaa palkkoja edelleen räikeästi väärin. – Tilanne ei ole korjaantunut. Väärin maksettu palkka vaikuttaa myös sosiaalietuuksiin. Kaupungin on korvattava aiheuttamansa vahingot, vaatii Akavan Erityisalat.

Lue lisää
Vuosikokous 2023 -teksti ja hannunvaakunoita ja puheenjohtajan nuija

Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous 19.4.2023

Kirjoittajalta MAL | 11.4.2023

Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous pidetään hybridikokouksena keskiviikkona 19. huhtikuuta klo 16.00 alkaen. Jäsen, ilmoittauduthan kokoukseen 13.4. mennessä. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää
Kuvassa tietokoneen näyttö, jossa kokouskuva

Suojattu: MALn vuosikokous – hallitushakijat esittelyssä!

Kirjoittajalta MAL | 6.4.2023

Otetta ei näytetä, koska artikkeli on suojattu.

Lue lisää
Teksti ja hannunvaakunoita: Lausuntomme: Aineettoman kulttuuriperinnön toimenpideohjelma 2023-2028

Lausuntomme: Aineettoman kulttuuriperinnön toimenpideohjelma 2023-2028

Kirjoittajalta MAL | 3.4.2023

Osallistuminen aineettoman kulttuuriperinnön keräämiseen ja tallentamiseen mahdollistuu, kun eri yhteisöillä on tietoa, ja siten myös keinoja, tuoda elävää perintöä näkyväksi sekä tallentaa sitä. Viestinnän rooli onkin aineettoman kulttuuriperinnön keräämisessä erityisen tärkeä.

Lue lisää
Käsi, joka allekirjoittaa sopimusta

Yksityisille museoille saatiin uusi työehtosopimus

Kirjoittajalta MAL | 23.3.2023

– Aivan uutta on työehtosopimuskaudelle asetettava kehittämistyöryhmä, joka tulee selvittämään mahdollisuuksia lisätä museoalan houkuttelevuutta työmarkkinoilla. Työvoiman saatavuus ja pysyvyys on alalla yhä suurempi haaste.

Lue lisää
alanarvostus ammattilainen arvoaasiantuntijalle hallitus jäsenmaksu koulutettu kulttuuriperintö mal moniosaaja museoala sääntömääräinen vuosikokous