Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous hyväksyi 19.4.23 sääntömuutoksessa liiton uuden nimen Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto MAL ry. Uusi nimi huomioi paremmin koko jäsenistöä ja edunvalvontakenttää. Kokous valitsi myös uudet puheenjohtajat sekä hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Sääntömuutoksen lisäksi kokous hyväksyi muut sääntömääräiset asiat eli vuoden 2022 tilinpäätöksen ja toiminnan sekä vuoden 2024 suunnitelmat ja määritti jäsenmaksun suuruuden. Hybridinä toteutetun kokouksen puheenjohtajana toimi Leena Hiltula.

 

MALn puheenjohtajat ja hallitus

Kokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2023–2025 yhteisömanageri Riina Linnan Tekniikan museosta. Riina valittiin  myös Akavan Erityisalojen kevätliittokokouksessa 25.4.23 AEn hallituksen jäseneksi.

MALn puheenjohtajana vuodesta 2015 liittoa ansiokkaasti luotsannut Kansallisgallerian amanuenssi Susanna Sääskilahti ei enää asettunut puheenjohtajaehdokkaaksi. MAL kiittää Susannaa tekemästään arvokkaasta työstä museo- ja kulttuuriperintöalan edunvalvonnan parissa niin MALn, AEn kuin JUKOn ja Kansallisgallerian luottamustehtävissä.

MAL kiittää myös tutkija Pirkko Madetojaa, erikoisasiantuntija Marianne Koskea sekä museonjohtaja Kati Kivimäkeä, joiden hallituskausi varajäseninä päättyi.

Liiton varapuheenjohtajana jatkaa museonjohtaja Tuija Wahlroos. Hallitukseen kaudelle 2023–2025 valittiin jatkamaan tiimiesihenkilö Mikko Oranen, näyttelyregistraattori Mervi Saarenmaa ja paperikonservaattori Marleena Vihakara sekä uutena kaudelle 2023-24 viestinnän asiantuntija Kirsti Ruissalo Suomen museoliitosta. Varajäseniksi valittiin intendentti Iiris Heino, konservaattori Arja Koskinen ja museolehtori Tuuli Uusikukka.

Hallituksessa jatkavat myös tutkija Sanna Kupila ja viestinnän asiantuntija, ICOM Suomen komitean hallituksen jäsen Uula Neitola ja varajäseninä konservaattori Maarit Hirvilammi, amanuenssi Anne Tuomi sekä asiakaspalvelun vuoropäällikkö Elina Kangosjärvi.

Onnittelut kaikille hallitukseen valituille!

MALn puheenjohtajat 2023 - 2025:
Pj. Riina Linna
Varapj. Tuija Wahlroos

MALn hallitus 2023 - 2024:
Jäsenet henkilökohtaisine varajäsenineen:
Mervi Saarenmaa (Iirs Heino)
Mikko Oranen (Tuuli Uusikukka)
Marleena Vihakara (Arja Koskinen)
Sanna Kupila (Maarit Hirvilammi)
Uula Neitola (Anne Tuomi)
Kirsti Ruissalo (Elina Kangosjärvi).

Hallituksen opiskelijaedustajat 2022 - 2023:
Bodil Lindberg (Jaakko Ervasti)

Jäsenmaksu 2024

Vuosikokous päätti vuoden 2024 jäsenmaksuprosentiksi 1,15 % (sama kuin 2023). Eläkejäsenten jäsenmaksu pysyy samana (10 e/kk). Opiskelijat ovat jatkossakin vapautettuja jäsenmaksusta, kun he eivät ole palkkatyössä. Mahdolliset muut jäsenmaksut (mm. minimijäsemaksu) määräytyy AEn syysliittokokouksesssa.

Muut sääntömääräiset asiat

Vuosikokous hyväksyi vuoden 2022 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä myönsi vastuuvapauden asianosaisille. Kokous hyväksyi vuoden 2024 toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä vuonna 2024 maksettavien palkkioiden määrän hallituksen esityksen mukaisesti.

 

 

MALn hallitus 2023 - 2024

MAln hallitusta

MALn hallitus 2023 - 2024

Takana vasemmalta uusi puheenjohtaja Riina Linna, hallituksen jäsenet Kirsti Ruissalo, Mervi Saarenmaa, Marleena Vihakara, varapuheenjohtaja Tuija Wahlroos ja opiskelijajäsen Bodil Lindberg. Edessä vasemmalta hallituksen jäsenet Uula Neitola ja Mikko Oranen. Kuvasta puuttuu hallituksen jäsen Sanna Kupila, joka osallistui kokoukseen etäyhteydellä.

Puheenjohtajat 2023 - 2025

Puheenjohtaja Riina Linna ja varapuheenjohtaja Tuija Wahlroos

Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliiton uusi puheenjohtaja yhteisömanageri Riina Linna ja varapuheenjohtaja museonjohtaja Tuija Wahlroos.

Ajankohtaista

Ihnisjoukko peukut pystyssä - suosittelen!

Suosittele jäsenyyttä, saat lahjakortin!

Kirjoittajalta MAL | 31.5.2023

Suosittele MALn jäsenyyttä kollegallesi ja saatte molemmat lahjakortit! Kampanja-aika 24.5.23 – 18.6.23.

Lue lisää

Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto ajaa parannuksia museo-oppaiden työoloihin

Kirjoittajalta MAL | 30.5.2023

Museo-oppaiden työoloja ja asemaa tulee edelleen parantaa, vaatii Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto MAL. Liiton uusi suositus kiinnittää huomiota oppaiden usein puutteelliseen palkkaukseen, työaikaan ja mm. asiakaspalvelun uhkatilanteisiin.

Lue lisää
Nainen museossa

Harjoittelijoita käytetään törkeästi halpatyövoimana

Kirjoittajalta MAL | 27.4.2023

Harjoittelijoita käytetään yhä häikäilemättä halpatyövoimana. Työnantajien ja korkeakoulujen tulisi yhdessä tarttua epäkohtaan, sanoo mm. kulttuuri-, kirjasto-, museo-, viestintä-, matkailu- ja ravintola-alan ammatteja edustava Akavan Erityisalat.

Lue lisää

MAL ryn vuosikokouspäätökset

Kirjoittajalta MAL | 26.4.2023

Vuosikokous hyväksyi liiton uuden nimen ja valitsi uuden puheenjohtajan, varapuheenjohtajan sekä hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Kokous myös hyväksyi vuoden 2022 tilinpäätöksen sekä vuoden 2024 suunnitelmat ja jäsenmaksun suuruuden.

Lue lisää
Uusi puheenjohtaja Riina Linna ja uusi nimi Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto MAL ry

Museoalan ammattiliitto on nyt Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto!

Kirjoittajalta MAL | 20.4.2023

Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous hyväksyi 19.4.23 sääntömuutoksessa liiton uuden nimen Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto MAL ry. Uusi nimi huomioi paremmin koko jäsenistöä ja edunvalvontakenttää.

Lue lisää
Seteleitä ja teksti Helsingin kaupungin palkkasotkusta

Helsingin palkkasotku kärjistyy – kaupungin korvattava vahingot

Kirjoittajalta MAL | 17.4.2023

Helsingin kaupunki maksaa palkkoja edelleen räikeästi väärin. – Tilanne ei ole korjaantunut. Väärin maksettu palkka vaikuttaa myös sosiaalietuuksiin. Kaupungin on korvattava aiheuttamansa vahingot, vaatii Akavan Erityisalat.

Lue lisää
Vuosikokous 2023 -teksti ja hannunvaakunoita ja puheenjohtajan nuija

Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous 19.4.2023

Kirjoittajalta MAL | 11.4.2023

Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous pidetään hybridikokouksena keskiviikkona 19. huhtikuuta klo 16.00 alkaen. Jäsen, ilmoittauduthan kokoukseen 13.4. mennessä. Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää
Kuvassa tietokoneen näyttö, jossa kokouskuva

Suojattu: MALn vuosikokous – hallitushakijat esittelyssä!

Kirjoittajalta MAL | 6.4.2023

Otetta ei näytetä, koska artikkeli on suojattu.

Lue lisää
Teksti ja hannunvaakunoita: Lausuntomme: Aineettoman kulttuuriperinnön toimenpideohjelma 2023-2028

Lausuntomme: Aineettoman kulttuuriperinnön toimenpideohjelma 2023-2028

Kirjoittajalta MAL | 3.4.2023

Osallistuminen aineettoman kulttuuriperinnön keräämiseen ja tallentamiseen mahdollistuu, kun eri yhteisöillä on tietoa, ja siten myös keinoja, tuoda elävää perintöä näkyväksi sekä tallentaa sitä. Viestinnän rooli onkin aineettoman kulttuuriperinnön keräämisessä erityisen tärkeä.

Lue lisää
Käsi, joka allekirjoittaa sopimusta

Yksityisille museoille saatiin uusi työehtosopimus

Kirjoittajalta MAL | 23.3.2023

– Aivan uutta on työehtosopimuskaudelle asetettava kehittämistyöryhmä, joka tulee selvittämään mahdollisuuksia lisätä museoalan houkuttelevuutta työmarkkinoilla. Työvoiman saatavuus ja pysyvyys on alalla yhä suurempi haaste.

Lue lisää
alanarvostus ammattilainen etnologia fm kansatiede koulutettu koulutus koulutuspolitiikka kulttuuriperintö maisteri mal moniosaaja museoala palkka säilytettävä