Hae opiskelijaedustajaksi Museoalan ammattiliiton hallitukseen kaudelle 2022-2023. Opiskelijaedustajana tuot hallituksen työhön tärkeää opiskelijan näkökulmaa, ja pääset vaikuttamaan museoalan edunvalvontaan. Hallituksessa olet tiivis osa museoammattilaisten yhteisöä!
Opiskelijaedustajan hakuaikaa on pidennetty 6.12. saakka!
Mitä MALn hallitus tekee?
Museoalan ammattiliitto MAL ry:n hallitus vastaa yhdistyksen toiminnasta ja strategian kehittämisestä. Hallitus päättää esimerkiksi MALn edunvalvonnan tavoitteista sekä luo suunnan jäsenpalvelujen kehittämiselle.
Hallitus koostuu kuudesta jäsenestä henkilökohtaisine varajäsenineen sekä puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajasta. Hallituksen kokoonpanossa on huomioitu museoalan eri ammattikuntia, työllistymissektoreita sekä alueellisuutta. Tutustu nykyisiin hallituksen jäseniin!
Hallitus kokoontuu noin kahdeksan kertaa vuodessa, kevät- ja syyskaudella (kesäkaudella ei ole kokouksia). Koronan myötä kokouksia pidetään yhä useammin etänä, joskin kasvokkaisia tapaamisia on varmasti myös jatkossa. Etäosallistuminen kokouksiin on kuitenkin täysin mahdollista.
Entä mikä on opiskelijaedustajan rooli?
Opiskelijaedustajalta kaivataan hallituksen työssä erityisesti opiskelijan näkemystä museoalan edunvalvonnan sekä MALn opiskelijatoiminnan kehittämiseen. Edustajan aktiivisuuden ja toiveiden mukaan on mahdollista osallistua esimerkiksi MALn opiskelijatapahtumiin, palveluiden kehittämiseen tai vaikkapa blogikirjoitusten kirjoittamiseen. Paljon on siis omista toiveistasi ja aktiivisuudestasi kiinni!
Opiskelijaedustaja sekä tämän varajäsen nimetään hakemuksen perusteella hallitukseen kaksivuotiskaudelle. Nyt haettavissa oleva kausi on 2022-2023. Opiskelijaedustajana voi toimia maksimissaan kaksi kautta. Opiskelijaedustajalla on hallituksen kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeus.
Opiskelijaedustajan, kuten muidenkin hallituksen jäsenten, tulee olla MALn jäsen. Mikäli olet kiinnostunut opiskelijaedustajan tehtävästä, mutta et ole vielä MALn jäsen, liitythän jäseneksi viimeistään kun haet tehtävään. Liity jäseneksi!
Edustajan tulee myös olla päätoiminen, museoalalle valmentavan tutkintolinjan korkeakouluopiskelija. Museoalalle valmentavia opintoja ovat yliopistossa esimerkiksi historia-aineet, kulttuurien tai taiteiden tutkimus, museologia tai arkeologia. Ammattikorkeakouluissa museoalan opintolinjoja ovat konservointi (Konservaattori AMK+YAMK) ja restaurointi (Artenomi AMK).
Opiskelijaedustajan toivotaan osallistuvan hallituksen kokouksiin mahdollisimman usein. Jos et kuitenkaan pääse ihan jokaiseen kokoukseen, ei se kaada maailmaa.
Mitä opiskelijaedustajan tehtävä tarjoaa minulle?
Opiskelijaedustajana pääset seuraamaan ammattijärjestön toimintaa hyvin läheltä sekä antamaan siihen myös oman näkemyksesi. Opiskelijaedustajana toimiminen valmentaa hyvin museoalan työelämää ajatellen; ymmärrät alan ajankohtaisia kysymyksiä ja opit tuntemaan alan verkostoja. Yleisestikin järjestötoiminta kehittää monia tärkeitä taitoja, kuten yhteistyö- ja vaikuttamistaitoja.
Hallitustoiminnan kautta pääset verkostoitumaan alalla, mikä on myös tärkeää työelämää silmällä pitäen.
Hallituksen jäsenelle ei aiheudu kustannuksia kokouksiin osallistumisesta, sillä mahdolliset matkakulut korvataan kuittia vastaan (valtion matkustussäännön mukaisesti). Kokouksista maksetaan kokouspalkkio tai pääset osallistumaan hallituksen kokous- ja opintomatkalle. Matkan toteutuminen riippuu muun muassa koronatilanteesta.
Tutustu hallituksen nykyiseen opiskelijaedustajaan ja arkeologian opiskelija Jaakko Ervastiin!
Lisätiedot hausta
Opiskelijaedustajaksi valitaan yksi henkilö sekä hänen henkilökohtainen varajäsenensä. Hakuaikaa on pidennetty ja voit hakea tehtävään 6.12. saakka.
Museoalan ammattiliiton hallitus päättää opiskelijaedustajasta kokouksessaan 17.12. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä maanantaina 20.12.
Edustaja sekä tämän varajäsen perehdytetän tehtävään tammikuussa järjestettävässä tilaisuudessa. Perehdytyksen ajankohta sovitaan valitun edustajan sekä varajäsenen kanssa erikseen.
Jäikö mieleesi kysyttävää? Ota yhteyttä:
Järjestökoordinaattori Heta Hedman (työaika ma-to)
heta.hedman(at)museoalanammattiliitto.fi
puh. 040 838 0739
Ajankohtaista
Suosittele jäsenyyttä, saat lahjakortin!
Suosittele MALn jäsenyyttä kollegallesi ja saatte molemmat lahjakortit! Kampanja-aika 24.5.23 – 18.6.23.
Lue lisääMAL ryn vuosikokouspäätökset
Vuosikokous hyväksyi liiton uuden nimen ja valitsi uuden puheenjohtajan, varapuheenjohtajan sekä hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Kokous myös hyväksyi vuoden 2022 tilinpäätöksen sekä vuoden 2024 suunnitelmat ja jäsenmaksun suuruuden.
Lue lisääMuseoalan ammattiliitto on nyt Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto!
Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous hyväksyi 19.4.23 sääntömuutoksessa liiton uuden nimen Museo- ja kulttuuriperintöalan ammattiliitto MAL ry. Uusi nimi huomioi paremmin koko jäsenistöä ja edunvalvontakenttää.
Lue lisääHelsingin palkkasotku kärjistyy – kaupungin korvattava vahingot
Helsingin kaupunki maksaa palkkoja edelleen räikeästi väärin. – Tilanne ei ole korjaantunut. Väärin maksettu palkka vaikuttaa myös sosiaalietuuksiin. Kaupungin on korvattava aiheuttamansa vahingot, vaatii Akavan Erityisalat.
Lue lisääMuseoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous 19.4.2023
Museoalan ammattiliiton sääntömääräinen vuosikokous pidetään hybridikokouksena keskiviikkona 19. huhtikuuta klo 16.00 alkaen. Jäsen, ilmoittauduthan kokoukseen 13.4. mennessä. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisääSuojattu: MALn vuosikokous – hallitushakijat esittelyssä!
Otetta ei näytetä, koska artikkeli on suojattu.
Lue lisääLausuntomme: Aineettoman kulttuuriperinnön toimenpideohjelma 2023-2028
Osallistuminen aineettoman kulttuuriperinnön keräämiseen ja tallentamiseen mahdollistuu, kun eri yhteisöillä on tietoa, ja siten myös keinoja, tuoda elävää perintöä näkyväksi sekä tallentaa sitä. Viestinnän rooli onkin aineettoman kulttuuriperinnön keräämisessä erityisen tärkeä.
Lue lisääYksityisille museoille saatiin uusi työehtosopimus
– Aivan uutta on työehtosopimuskaudelle asetettava kehittämistyöryhmä, joka tulee selvittämään mahdollisuuksia lisätä museoalan houkuttelevuutta työmarkkinoilla. Työvoiman saatavuus ja pysyvyys on alalla yhä suurempi haaste.
Lue lisää- 1
- 2
- 3
- …
- 19
- Seuraava »